NAPCSILLAG

HÍREK, ÖSSZEESKÜVÉSEK, FILMMOZAIK, STB.

A cikk első felében nagyjából bemutatásra került, hogy az idei Oscar gálán kiemelt hangsúlyt kapott az úgynevezett gonoszka, vagy inkább úgy mondván a negatív/sötét oldal.
Anne Hathaway színésznő, aki korábban volt már kék madár a Rióban, fehér királynő az ALICE CSODAORSZÁGBAN, 99-es ügynök a GET SMART-ban, 109-es utas a halál kapujában, főszereplője a THE OTHER SIDE OF HEAVEN filmnek, melynek poszterén egy nagy hullám látható, stb., éppen az Oscar gála előtt döntött úgy, hogy a Valentino-s ruháját lecseréli egy rózsaszínű Pradára.
                   http://resources2.news.com.au/images/2013/02/25/1226585/295114-85th-academy-awards-press-room.jpg
Az ember már meg sem lepődik egy-egy ilyen híren, ugyanis épp Anne Hathaway volt a főszereplője a 109 perces AZ ÖRDÖG PRADÁT VISEL című filmnek.
A filmben Anne Meryl Streep mellett volt látható, aki a 85. Oscaron a Vízöntő kapun lépett be a színpadra.
http://1.bp.blogspot.com/-xn1AMhqcEfc/T28Aj3rq9mI/AAAAAAAADk4/t5URdKXQq6U/s1600/az-ordog-pradat-visel.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_xdN0QQwsP1A/TBZI3u2EYrI/AAAAAAAAIN0/ner1Jwayw78/s1600/vlcsnap-245154.png
Anne Hathaway volt HARU szinkronja a MACSKÁK KIRÁLYSÁGA című animációs filmben 2002-ben, később 2012-ben pedig a macskanő a BATMAN: SÖTÉT LOVAG – FELEMEKEDÉS filmben, mintegy menyasszonyaként Batmannak, akit Christian Bale alakított, a korábbi JC/John Connor a TERMINATOR: MEGVÁLTÁS-ból és Jézus Krisztus a MARY MOTHER OF JESUS filmből, vagy épp a sárkányölő a REIGN OF FIRE filmből.
                   http://24.media.tumblr.com/tumblr_m9aevfBeN41r4yzg7o1_400.jpg
Anne Hathaway és a kígyó megtekerése a http://napcsillag.hupont.hu/142/hetes-szintre-elhivas cikkben.
Anne Hathaway az Arany Glóbusz után a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat nyerte el a NYOMORULTAK-ban nyújtott alakításáért.
ÁLMODTAM EGY ÁLMOT
Az Oscaron a legjobb női szereplő díját Jennifer Lawrence vehette át egy kis lépcsős baki/buki után, a SILVER LIVINGS PLAYBOOK (magyarul NAPOS OLDAL) filmbeli alakításáért.
                      http://cdn01.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/headlines/2013/02/jennifer-lawrence-wins-falls-on-stage.jpg
A filmről röviden csak annyit, hogy Jennifer társa Bradley Cooper a 10-es JACKSON  (TÍZ/TŰZ/JACK-SON) felsőt viselte a filmben a SASOK csapatának rajongójaként, a sas pedig a homlokára került Bradleynek.
Jennifer a filmben a 6A házban lakott, ami utalás a TE VAGY A HATOS, AKI AZ EGY-re, mint amit Jim Caviezel (Passió/Jézus Krisztus) filmekben is láthattunk.
Bradley Cooper szobája falát a filmben a Jupiter ujjas jelenetnél a 33-as számú játékos díszíti, az A pedig épp a harmadik szemnél látható a homlokán.
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/napos_oldal_kepek.jpg?79323584
Jennifer Lawrence volt az, akit a nyilazós/főnixes ÉHEZŐK VIADALA filmben megkoronáztak, a WINTER’S BONE film poszterén pedig a Sztüx folyón, vagy halál kapuján való átcsónakázást mutatja be, mint Saoirse Ronan a KOMFORTOS MENNYORSZÁGBAN, Peter JACKsontól.
                 http://1.bp.blogspot.com/-o0xYZyIRXpE/T2ut3RPqdDI/AAAAAAAALqM/zstYziyKRdc/s760/Saoirse%2BJennifer%2BBow%2BBone.JPG
A 2013-as Oscar díjátadón Jennifer Lawrence konferálta fel a SKYFALL/ÉGSZAKADÁS című James Bond film betétdalát Adeletől, aki szintén díjat nyert a gálán.
A legjobb férfi szereplő díját a LINCOLN-t eljátszó Daniel Day Lewis kapta, de rendkívül érdekesek a jelölések, gondolom érthető, hogy miért.
Jelölt volt Bradley Cooper a fenti NAPOS OLDAL-ban csöppet elmeroggyant személyiségű egyén alakításáért, aki végül visszatalált az útra.
Másik jelölt volt Hugh Jackman ,a NYOMORULTAK-ban nyújtott alakításáért, melyben egy rabságból szabaduló egyént alakít, aki lopással indítja pályafutását a szabad életben, de aztán megtalálja útját, később menekülnie kell....
Egy másik jelölt Denzel Washington volt, aki repülőgép pilótájaként ivott, drogozott, de a film végére kiöntve lelkét önmagára talált. Az Oscaron épp az ő A27-esről induló gépével kezdték a video bejátszásokat.
"Az Úr jelklépe, a kocka" 37 látható egységet tartalmaz, ezek Jézust, az embert jelentik; a 27 láthatatlan egység pedig isteni mivoltát.
A görög "igazság (aletheia)" értéke pedig 64 a nagyobbik kánonban.
64x37 pedig Jézus Krisztus, kinek személye Denzel Washington filmjeiben, mint a FLIGHT-ban is, erős hangsúlyt kap.
http://hajnalhasadas.hupont.hu/283/37x64-es-a-feltamadas
Mikor Denzel Washington az A27-es kapuról indul az Oscaron és befut a 777/42-es vonata (2013. márc. 07-ig), akkor Morgan Freeman aki Istent játszott a MINDEN6Ó-ban a 144-es és 101-es számot, míg Denzel Washington a 88-at és az 53-at mutatja be az Imdb-s oldalán.
Egy Istent alakító személy, aki 144-et és 101-et mutat én úgy vélem eléggé figyelemfelkeltő, főként, hogy Denzellel közös filmjük a GLORY címet viseli, és mindketten X-es személyek (X/SZER/TÍZ/TŰZ/TEN).
A 88-ról és az 53-ról már többször írtam.
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/morgan_freeman_es_denzel_washington.jpg?68744071
És az utolsó jelölt a férfi szereplő kategóriában Joaquin Phoenix volt, aki a THE MASTER filmben nyújtott alakításáért lett Oscar jelölt. Érdekes, hogy Joaquinnak testvéréről épp mostanában irogatnak feltámadással kapcsolatos cikkeket.
Joaquin Phoenix a filmben egy parázna és alkoholista, csöppet elmebeteg egyént alakított, aki San Francisco kikötőjében felszáll az ALETHEIA/IGAZSÁG nevű hajóra. Az Aletheia elindul a kikötőből, áthaladva a Golden Gate-híd alatt (AranyKapu).
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/the_master_kepek_1.jpg?61822735
Az ALETHEIA tulajdonosát a 303-as vörös kocsival elszállítják a filmben, kedvenc cigarettája pedig a több filmben, mint Denzel Washington KIKÉPZÉS-ében, vagy épp a 13. EMELET-ben szimbolikaként alkalmazott KOOL.http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/the_master_kepek_2.jpg?89165577
A THE MASTER 42 éves rendezője, Paul Thomas Anderson szerint a filmben Philip Seymour Hoffman által alakított vallási vezető karakterét a szcientológia egyház alapítójáról, L Ron Hubbardról mintázták.
Érdekes a film rendezőjének neve is, mert a MATRIX filmekben Neo neve is Thomas Anderson volt.
Neo vörös kapszulát kapott be, Trinity/Szentháromság pedig a 303-asban volt látható, amin persze Neo is belépett.
A MATRIX-ban Neo igazolványában 2001. szept. 11-e szerepel, egy évvel rá pedig meghal a STAIRWAY TO HEAVEN film női főszereplője Kim Hunter/Janet Cole, 303 napra az utolsó születésnapjától.
Mint írják a THE MASTER rendezőjének barátja a szcientológus Tom Cruise, aki 2012. decemberében szintén belépett a 303-as ajtón JACK-ként, következő OBLIVION/FELEDÉS filmjében pedig, melyben szintén JACK, Morgan Freemannal szerepel együtt, aki a MŰKEDVELŐ MŰKINCSRABLÓK filmben lakott a 303-as lakásban.
Ewan McGregor pedig, aki 2013 húsvét vasárnap lesz 42 éves, legutóbbi THE IMPOSSIBLE filmjében szállt meg családjával a 303-asban.
Szentháromság, vagyis 3x101, amelyben Neo lakott.
                            http://2.bp.blogspot.com/-jvUFz9xPi70/US55BWqkJGI/AAAAAAAAdi4/x6H2DOuxgxg/s640/OBLIVION-POSTER_TOM-CRUISE_MORGAN-FREEMAN.jpeg
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/jack_reacher_-_matrix_303.jpg?16645624
A THE BEAST OF THE SOUTHERN WILD film több jelölést is kapott az Oscaron, de végül egyet sem vitt el.http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/impossible_303_-_beast_of_the_southern_wild.jpg?47651294
A legjobb vizuális effektek díját és a rendezői díjat vitte el a PI ÉLETE film, Ang Lee rendezésében, amelynél Ang Lee köszönetet mondott a MOVIEGOD-nak, és Namaste-vel köszönt el a közönségtől.
A PI élete filmről már vagy egy tucatszor írtam, így ezt most mellőzöm. Röviden annyi, hogy van egy vegetáriánus srác, aki egy macskafélével (kapuőr), vagyis tigrissel hánykódik az óceánon. A fenevad és Pi végül megbékélnek egymással, miután a ragadozó teljesen kimerül a táplálékhiányban. A film nagyrészt itt is a sárkány/sátán legyőzéséről szól.
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/tigris_es_sarkany_meg_a_barka.jpg?10297243
Az 444 napos ARGO viszont már említésre sem méltó, mert nyilvánvalóan provokáció volt Irán felé, miután Michelle Obama bejelentkezett a Fehér-házból.
                        http://www.washingtonpost.com/rf/image_404h/2010-2019/Wires/Online/2013-02-25/AP/Images/85th%20Academy%20Awards%20-%20Show.JPEG-03735.jpg
Michelle Obama Oscaron való beszédét Jack Nicholson jelentette be, aki életében kétszer játszott JACK karaktert filmes karrierjében. Az egyik a THE SHINING/RAGYOGÁS film a 333-as címen, a másik a BATMAN-ban lila ruhás Jokerként ,kinek eredeti neve Jack Napier, ami abból a szempontból is érdekes, mert tartalmazza a NAP szavunkat.
Heath Ledgernél, az utolsó Jokernél (Batman: Dark Knight) viszont nem jelenik meg a JACK név, de nyilvánvaló Jack Nicholson Jokeres karaktere után. Heath Ledger viszont élete során nem alakított más Jack szerepet, csak Jokerként, melyben azt üzente, hogy minden égni fog. A Tarot Bolondja pedig épp a Nap sugaraiban áll.
Az elmúlt időszak sorozatos JACKezésével kapcsolatban Jackről, vagyis Jánosról csupán annyit, hogy a Magyar Szent Koronán pl. Szent János az, aki a felső hierarchiából az emberi szem számára látható. A legfontosabb helyen szerepel, ő köti össze Krisztust az Atyával. Bal kezében egy könyvet tart, jobb kezével pedig erre a könyvre mutat rá. Jobb kezén a ruházatnak a redőiből – ahol kibújik a keze – egy halfejet alakítottak ki. Ott van a szeme, a kinyitott szája és János apostol ebből mutat rá egy könyvre. Ez nyilván a “halból” való feltámadásnak az útvonala – írja Szántai Lajos. Ha Jánost Jónásnak is tekintjük – amire Papp Gábor szüntelenül utal –, akkor ez egy olyan út, amin át kell menni. János apostolon a legfelsőbb szinten nincsen ruházat, hanem az az ő lelke. Amit rajta látunk, az ő maga – írja Szántai.
Még egyszer meg kell említeni, hogy a lila öltönyös Heath Ledger/Joker/Jack/János mellett CHRISTopher Nolan filmjében, CHRISTian Bale alakította Batmant, aki korábban Jézus Krisztus volt.
Jézus Krisztusnál pedig az szerepel, hogy Keresztelő Szent János vízzel keresztel, Jézus pedig tűzzel és Szentlélekkel.
A magyar mesében a királyfi a táltoson a Napnak fényes pitvarába megy, ami a Napnak koronája, Jézus Krisztus pedig az igazság Napja.
Leszáll a táltosról a királyfi, a Nap pitvarában megfürdik az aranykádban levő tűzfürdőben, gyémántszegre akasztott aranytörölközővel megtörölközik, aranyfésűvel megfésülködik, s megnézi magát a tükörben. Ekkor kijön a Nap pitvarába egy öregember, a Napnak szolgája. Meglátja a királyfit, amint a tükörben nézegeti magát és mérgesen ráfúj.
Ahogy Szántai elemzi ezt a mesét, azt mondhatni érdekesnek találtam, emiatt is gondoltam megosztom.
A királyfi megfürdése a tűzben minden tisztátalan, vagy rossz dolognak lemosása, elégetése, ami minket a sorsunkhoz, a földi világhoz köt. Tűzben fürödtem, aranytörölközővel törölköztem, vagyis arannyal, fényben törölközöm meg. Megtörölközök, a törölköző pedig tárulkozó, tehát sugárözönben állok. A fénytől az ember adott esetben nagyon meg szokott ijedni. A fény közegében, ami irtózatosan nagy erő, játszadozni nem lehet, mert a Megváltás itt megy végbe – írja Szántai.
Ha én oda el tudok jutni, és megtörölközöm, akkor, ahogy mondani szokták, minden szenvedés után történik valami elégtétel. Mert a jókkal valami csoda történik az utolsó átváltozásnak az idején.
 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 48
Tegnapi: 299
Heti: 1 387
Havi: 6 009
Össz.: 1 324 006

Látogatottság növelés
Oldal: OSCAR 2013/2
NAPCSILLAG - © 2008 - 2024 - napcsillag.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »