NAPCSILLAG

HÍREK, ÖSSZEESKÜVÉSEK, FILMMOZAIK, STB.

Mielőtt folytatom az ÓZ, A HATALMAS film elemzését, egy másik filmet, a 30 DAYS OF NIGHT-ot veszem kicsit szemügyre, ugyanis mindkét film készítése mögött (rendező és producer) Sam Raimi fedezhető fel, vagyis kapcsolódnak egymáshoz. Sam Raimi voltaképp horror filmek készítője, ami a félelemre, rettegésre épít, nem a SZER-ETET-re. Nem mondom azt, hogy ő mutassa meg bárkinek is az utat, mert Út csak Egy van, az pedig Jézus.
A SÖTÉTSÉG 30 NAPJA filmet egy 721-es rendszámú kocsival indítják, Sam Raimi pedig Óz szerepére épp a 127 ÓRA főszereplőjét, James Franco-t választotta, aki ugyebár 127 napra kapott csillagot az Ádám teremtése 500. évfordulójától, mikor Olaszországban bemutatták az ÓZ, A HATALMAS-t.
A rendszám beszédesebb a 721-es számnál, hiszen az AEU számértéke 27, a 7+2+1+A+E+U pedig 37.
Nos a kocsiból kiszállva odasétálnak a népességet mutató táblához, amelyről a naplemente miatt elutazó lakosságot levonva, 152 főt helyeznek ki.
A BARROW nevű (számértéke 77) településről egyik elutazni szándékozó lekési a gépét, így válik érdekessé a dolog, ugyanis vele együtt a kifogandó halak számát, a 153-at adja ki a településen maradtak létszáma. A 152 is beszédes szám, de a 153 annál inkább, főleg, hogy egy tűzoltóról van szó.
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/30_days_of_night_kepek_1.jpg?31637014
Aki a településen marad, vagyis a tűzoltó, annak neve Melissa George, ő pedig augusztus 06-án született, Jézus Urunk színeváltozása napján.
Melissa a 2009-es TRIANGLE/HÁROMSZÖG filmben a 237-es ajtónál volt látható, az 1998-as DARK CITY-ben pedig, ahol meggyilkolt prostituáltat alakított, spirálokat festettek rá.
TRIANGLE - Melissa George
TRIANGLE - Melissa George
DARK CITY - Melissa George
A DARK CITY-ben Murdoch egy zöld járólapos és zöld csempés fürdőszobában, pontosabban a fürdőkádban jelenik meg, a megtisztulás helyén. Itt nem sikerült Murdochnak a bevésés, mert elsajátította a hangolást, a tárgyak gondolattal történő mozgatását.
DARK CITYDARK CITY
Murdoch ahogy kiugrik a kádból, törött tükörbe néz, összetöri az aranyhal akváriumát, az aranyhalat pedig a kádba helyezi, ahonnan később az 53-as számú járőr kiemeli. Az aranyhal kádba helyezésekor beszél Kiefer Sutherlanddal, aki 2012-ben a TOUCH sorozattal mutatkozott be, melynek mindegyik részét elemeztem az oldalon. Kiefer Sutherland az emlékek bevésését és törlését a harmadik szemnél végzi, ahogy  Sixtus-kápolnában látható Michelangelo – Ádám teremtése festményén is a Teremtő Atya az agy homloki részén nyúl Ádám felé. Ádám és a Teremtő ujja nem ér össze, amire Massaru Emoto szerint a válasz az, hogy köztük van a víz, amitől persze a DARK CITY idegenjei irtóztak.
Nos Murdoch a DARK CITY-ben mint prostigyilkosnak beállított személy kezdi a történetet, akiről kiderül, hogy már a hatodik a halott prostik sorában. A HETEDIK prosti pedig éppen Melissa George, aki a 30 DAYS OF NIGHT-ban a 153. ember a városban, ahol 152 szerepelt a táblán, mint fent bemutattam. Nos a DARK CITY-ben a 152-es szám már Murdoch igazolványában jelenik meg, mint testmagasság.
A filmben voltaképp a spirál az ILLUSION feliratnál is megjelenik és keresik a kiutat abból a világból, melybe valakik valamikor bezárták őket. Aki a spirálokat festi az illúzióval, a 12-es lakásban lakik, a kivezető utat pedig az öngyilkosságban lelte meg, ami voltaképp abszolúte de nem a helyes út. Az EXpress vonathoz Murdoch a zöld vonalon jut el, amely a 9-esnél jelenik meg először.
DARK CITY - SPIRÁL ILLÚZIÓ
Mindent összevetve a DARK CITY egy érdekes film, készítője pedig Alex Projas, a KÉPLET/KNOWING, az ÉN A ROBOT és a HOLLÓ filmek rendezője, aki azt mutatta be, hogy a SZER-ELEM áttöri az üvegfalat, és Jézus az Út az Élet és az Igazság. A DARK CITY-ben végül a fénytől irtózó lények bukása látható, vagyis győz a fény a sötétség felett.
    ILLUSION = 127 = RAINBOWBRIDGE
Meg kell említenem, ha már a DARK CITY-ben egy öngyilkossággal történő világból kilépést mutattak be, ami még egyszer mondom nem a járható út, hogy éppen nálunk követik el világviszonylatban a legtöbb öngyilkosságot, mégpedig Szabadkán. Hogy valakik itt egyfajta szómágiát űznek az számomra nyilvánvaló a számok alapján is. Aki öngyilkos lesz, az nem lesz szabad. Keresd az Urat és megtalálod az Utat.
Egyszerű és nyilvánvaló a képlet, statisztikák ide, statisztikák oda játszanak a magyarral.
Alex Projas DARK CITY filmjének főszereplője, Rufus Sewell 2013 végén egy DEVIL’S RAPTURE filmben szerepel, míg Alex Projas másik, KÉPLET filmjének főszereplője, Nicholas Cage a LEFT BEHIND-ben, melyben szintén RAPTURE/ELRAGADTATÁS történik szinte egy időben bemutatva a másikkal.
Van aki szerint egy hamis elragadtatás készül, áttelepítve embereket másik bolygóra, csupán az a probléma, hogy ilyen nincs leírva sehol, az viszont igen, hogy levágatnak a Földre Sátán és az angyalai, ahogyan Henoch apokalypsisében is a lázadó angyalok nem térhettek vissza az égbe.
A SÖTÉTSÉG 30 NAPJA filmben a gépházba húzódnak vissza a főszereplők, ahol Josh Hartnett első megjelenésekor a 17-es ajtónál látható, magyarán már itt sejthető, hogy őt hamarosan kifogják.
Talán nem is véletlenül került bele egy 40 NAP ÉS 40 ÉJSZAKA című filmbe, lemondva a szexről.
Josh Hartnett neve a SÖTÉTSÉG 30 NAPJA filmben Eben, ami az Eden szó variációja a b/d megfordításával.
Josh/Eben, hogy megmentse kedvesét, önfeláldozást hajt végre, így ő is a Nap fényétől hamuvá égővé vált, de a 153. személy, az augusztus 06-os születésű karjában lelte halálát.
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/30_days_of_night_kepek_2.jpg?15089172
Érdekes a film címe is, ugyanis a 30 inkább tűnik 3-nak, mivel a 0-ból monadot, a Nap jelét csináltak.
A SÖTÉTSÉG 30, vagy inkább 3 NAPJA filmben főszereplőink a poklot élték át, szinte ugyanazt, amit bizonyos körök a három napos sötétség idejéről terjesztettek, ahol minden gondolat formát ölt, ami természetesen csak illúzió, de sokan valóságnak hiszik, hasonlóan ahhoz, mint mikor egy személy LSD-t fogyaszt.
Sam Raimi ÓZ, A HATALMAS filmje is érdekes, abból a szempontból, ugyanis ÓZ/James Franco a sárgaköves úton a Sötét erdőn át a temetőbe, a holtak birodalmába megy, melyről majd a folytatásban.
A film fekete-fehérben indul és szűkített képernyővel. Ahogy Óz birodalmához érkeznek a jelenetek, a világ kiszélesedik/kitárul/kiszínesedik.
Mindenképp figyelembe kell venni, hogy a filmet a Nagyböjt időszakában mutatták be, mikor Jézus kiment a sivatagba, vagy pusztába, megküzdve a Sátánnal, aki ígért neki gazdagságot, hatalmat, stb.
A húsvétot megelőző negyvennapos nagyböjt kezdete, a hamvazószerda 2013-ban február 13-ára esett, az ÓZ, A HATALMAS-t pedig február 14-én mutatták be Hollywoodban.
http://napcsillag.hupont.hu/felhasznalok_uj/2/1/212921/kepfeltoltes/oz_a_hatalmas_-_megkisertes.jpg?95059053
Máté evangéliuma 4. rész:
Akkor Jézus viteték a Lélektől a pusztába, hogy megkisértessék az ördögtől.
Monda néki Jézus: Viszont meg van írva: Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet. Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét, És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem. Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.”
Mila Kunis egyébként az ÓZ, A HATALMAS-ban THEODORA név alatt szerepel, melynek jelentése ISTEN AJÁNDÉKA.
Theodora kalapja viszont ugyanaz, mint amely a Waite féle tarot pakliban a 11-es, ERŐ nevű lapon szerepel.
             http://3.bp.blogspot.com/-eTJZ_Or5xZ4/TrL5bvnkcOI/AAAAAAAAA3E/YJpcxt2IP7o/s320/Tarot+Card+The+Force.jpghttp://3.bp.blogspot.com/-Zm1lVV40u-8/USx1reGFPLI/AAAAAAAAALs/VD6iGcPriVI/s320/Oz-The-Great-And-Powerful-Mila-Kunis.png
Theodora boszorkány, a tarot lapon pedig a nő ruháját elviekben virágfüzérek díszítik, ami a Mágus szimbolikáját jelenti. A kalap formája a végtelent, a határtalan tudást jelképezi, maga a lap pedig a győzelmet az ego felett.
Theodora elveszi a gonoszt alakító Rachel Weisztől, vagyis EVA-NORA-tól a zöld almát és a negatív oldala veszi át az uralmat zöld boszorkánnyá válva. 
http://4.bp.blogspot.com/-viMMUU3fe-U/UUWNqI1fzDI/AAAAAAAARz4/_rokv5nLt4o/s400/apple2.JPG
http://2.bp.blogspot.com/-j_Vm1lfA5a4/UUWNqVpb2LI/AAAAAAAARz0/f63E8orhKYw/s400/apple3.JPG
        http://1.bp.blogspot.com/-hvW1-H8zrmI/US9Lb54UAtI/AAAAAAAAEMw/1FA2Vo81kak/s400/url-5.jpeg
Theodorában Evanora szítja fel a félelmet, haragot, dühöt, a versengési szellemet Glindával (Michelle Williams) szemben, aki korábban a szexszimbólummá vált  Marilyn Monroe szerepében és Casanova (Heath Ledger) mellett volt látható. Michelle Williams a TIGRIS ÉS SÁRKÁNY és a PI ÉLETE rendezőjének, Ang Lee-nek a TÚL A BARÁTSÁGON filmjében már ALMA szerepében volt látható, az első LÉNY című filmben pedig a mindenkit elcsábító szexis idegen fiatalabb énje.
                http://3.bp.blogspot.com/-yjeCoCu9Hbo/UUVCMhmFHzI/AAAAAAAARwo/cfNf85mE6l8/s400/6de74f1296796053_MV5BODQ3MzY5OTM5N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTQ0MjM3OA_._V1._SX640_SY427_.preview.jpg
                             A 666 latinban sexsexsex.
Rachel Weisz pedig volt már Hófehérke, így nyilvánvaló a csakra kapcsolat (7 törpe/7csakra).
                http://1.bp.blogspot.com/-USC93W6u3iU/TxM53PErVsI/AAAAAAAAAMc/_blOVbZqX1o/s400/rachel-weisz-snow-white-01.jpg 
Persze a filmek világában és azon kívül nem csak Michelle Williams mutatja meg bájait, hanem Mila Kunis és Rachel Weisz is ebben az ördögi játékban.
Mila Kunis/Theodora alakította a FEKETE HATTYÚ-ban a Fekete Hattyút, a filmben pedig, ahogyan az ÓZ, A HATALMAS-ban is, összetörte a tükröt.
ÓZ A HATALMAS - MILA KUNIS
ÓZ A HATALMAS - MILA KUNIS
BLACK SWAN - MILA KUNIS
Az ÓZ, A HATALMAS-ban, ahogy Rachel Weisz/EVA-NORA zöld smaragd nyakékét összetöri Glinda, a szép külalak átváltozik a gonosz belső megnyilvánulási formájává.
       http://3.bp.blogspot.com/-E3uQwwZV1bQ/US9BfbMDWEI/AAAAAAAAIYo/npO6Dsi-ldg/s400/Oz_RWeisz_01.jpg
Ebben a játékban Hófehérke nem megy a daliás herceggel fehér lovon ülve a mennyei királyságba, hanem a hatalomvágy miatt a gonosz énje, az ego kerekedik felül.
A sötétség és a világosság harca.
                      http://4.bp.blogspot.com/-emZK8cEQn28/UUVCk-_WyUI/AAAAAAAARyQ/YsPE8ozpVEE/s400/tumblr_mjmljkAyVC1qcul5oo1_500.jpg
        http://4.bp.blogspot.com/-V6uzjtv9A4A/UUVCeHdt4BI/AAAAAAAARx4/DLSbPkjBeSQ/s400/tumblr_mig1dmEW3A1rsi6exo1_500.gif
        http://1.bp.blogspot.com/-_I18rYmJHcY/UU_Ds1S6FII/AAAAAAAAR20/H1LmeZs6auk/s400/tumblr_mjnmxtZaOX1qgdvsto1_500.gif
        http://4.bp.blogspot.com/-FGc2jhpgl4I/USHxJzXN0LI/AAAAAAAAEdY/dKbgIhVfyi4/s400/Lighting-at-Vatican-011.jpg
Voltaképp ezt a hatalmi játékot, vagy hatalomról lemondást mutatta be XVI. Benedek is, mikor az év 42. napján, 42 napra a 40 napos Nagyböjt végétől bejelenti, hogy lemond a pápai hivataláról 17 nap múlva. Benedek a piros cipőjét is hátrahagyta, amiről felröppent a hír, hogy Prada márkájú, amit a Vatikán cáfolt, azt nyilatkozva, hogy Krisztustól származik. Hollywoodban AZ ÖRDÖG PRADAT VISEL, Benedek híres vörös kalapja pedig Szaturnusz kalap volt.
XVI. Benedeknek legfeltűnőbb darabja kétségkívül a piros papucscipő volt. Szakmai körökben ezzel olyan nagy sikert ért el, hogy 2007-ben az Esquire magazin odaítélte a pápának az év kiegészítőjének díját. A piros cipő legendáját csak táplálta az a pletyka, hogy a híres lábbeli a Prada címkéjével van ellátva, de a Vatikán szerint szó sincs arról, hogy Benedek a márkák bűvöletében élne. "A pápát nem a Prada öltözteti, hanem Krisztus" - hangzott a Vatikán ellentmondást nem tűrő magyarázata.
http://4.bp.blogspot.com/-5Tc7cBj6ADU/T-HasRI9CgI/AAAAAAAAC6s/pNm3NNZoqxQ/s1600/Az-%C3%B6rd%C3%B6g-Prad%C3%A1t-visel.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-iItSh_qw9d4/UIELdn0npXI/AAAAAAAAAVI/kKbU6n-kMeM/s1600/Friends+with+Benefits+2011+r5.jpg
                   Mila Kunis és a 666 tükrözése.
Gondolom nyilvánvaló, hogy nem gyöngyöt tart a szexre való célzással.
http://1.bp.blogspot.com/-oJgswjn1BZo/T8IGhHLFfgI/AAAAAAAABXQ/H0eGDbEWqYc/s1600/friends_with_benefits.png
http://3.bp.blogspot.com/-7SQOEA3aTaQ/UUfhwDg9ROI/AAAAAAAAR1Y/D7QuH5KugPY/s400/tumblr_mjejb3R1A51qgdeafo3_250.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-luEvtT9VLZ0/UDp85sHXmpI/AAAAAAAAIlc/xsAFa57UgrA/s1600/666.jpg
XVI. Benedek lemondott a hatalomról, melyet két nappal Nagyböjt előtt és három nappal az Óz premiere előtt jelentett be.
Az új pápa, hogy milyen utat fog bejárni az élet útvesztőjében, az hamarosan kiderül, bár van pár jövőre nézve nyugtalanító jel.
-------------------------------------------------------------------------------------------
                                        FOLYT. KÖV.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 63
Tegnapi: 222
Heti: 63
Havi: 4 685
Össz.: 1 322 682

Látogatottság növelés
Oldal: ÓZ A SÁRGA ÚTON 2
NAPCSILLAG - © 2008 - 2024 - napcsillag.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »